Siyasi Partilerden Ortak Basın Açıklaması

Ana Sayfa » Haberler » Siyasi Partilerden Ortak Basın Açıklaması
Tarih : 15 Ocak 2021 - 1:59
Erbaa’da Siyanürlü ve Sülfürik Asitli Maden İşletmeciliği Faaliyetine Karşı Siyasi Partilerden Ortak Basın Açıklaması yaptılar.
AKP Temsilcisi Ömer Faruk Yonar
CHP Erbaa İlçe Başkanı Hayri Kocaoğlu
İyi Parti Erbaa İlçe Başkanı Murat Toycan Selçuk
Saadet Partisi Erbaa İlçe Başkanı Abdullah Han Bey
Yeniden Refah Partisi Erbaa Teşkilat Başkanı İbrahim Yıldız

AÇIKLAMANIN 139314235_160252575889634_7474604746630631349_o138571663_160252579222967_7119555172550467759_o 139312326_160252639222961_5310213419034159386_o METNİ;

Bu gün burada bir araya gelmemizin sebebi, yeşili ile anilan güzel İlçemiz sınırları içerisinde yapılması planlanan altın madeni letmeciliği faaliyetine siyasi göruş farkı, siyasi ittifak farkı gözetmeksizin Erbaa’nın çocukları olarak hep bir ağızdan “HAYIR” dediğimizi haykırmak ve aramizdaki tüm farklılıkları bir tarafa bırakarak Erbaa’ya, dünyaya, hem bügünümüze hem de gelecek nesillere bu kötülüğü yaptırmamak adına hep beraber ortak bir duruş sergileyeceğimizi sizler araciliğı ile konunun tüm paydaşlarına duyurmaktır.

Yapılacak madencilik faaliyeti sadece Erbaa’yı, sadece Kelkit vadisini, sadece bu günümüzü, sadece bizleri, yaşlılarımızı ve cocuklarımızı etkilemekle kalmayacak, maden işletmesinin tahrip ettiği doğamız, kirlettiği yeraltı sularımız hem bugünümüzü hem daha doğmamiş nesillerimizin geleceğini karartacaktır.
Geçiminin büyük bölümünü tarımdan sağlayan coğrafyamız insanı kirlenen toprağının karşılığında hem ekmeğinden hem sağlığından olacaktır.
Görüş ayrılıkları ve amaca giden yolda  farklı yöntemler önerilse de tüm siyasi partilerimizin ve tüm aktif siyaset insanlarımızın ortak amacının toplumun refahını arttırmak ve ülkemizin bütünlüğünün devamını sağlamak olduğu gerçeğinden hareketle bu memleketin tüm evlatlarını siyaset üstü bu amaç etrafında birleşmeye ve bu yanlıştan dönülmesi için daha üst makamlara gereken tüm baskıların yapılması için herkesi uzerine düşeni yapmaya davet ediyoruz.
Bu konu sadece ekonomi, istihdam, cari açık ve benzeri ekonomik terimler etrafinda konuşulup karar verilebilecek bir konu değildir. Bu terimler terazinin bir tarafi olabilir ancak terazinin diğer tarafında sakat doğacak çocuklarımız, kanser nedeni ile artacak genç ve yaşlı ölümleri, kirlenecek toprağımız nedeni ile ekmeğinden olacak çevre köylülerimiz, çiftcilerimiz, bozulacak ekolojik dengenin yaratacağı iklim değişikliği, katledilecek ağaçlar ve tahrip edilecek doğanın sebep olacağı hem yerel hem de küresel bir çok etki sayılabilir.
Hal böyle iken gelecek nesillere “biz ogün oradaydık ve engellemek için elimizden ne geldiyse yaptık” demek hepimizin boynunun borcudur.
Bu felaketin karşısında olmak bir vicdan meselesidir.
Bizler bu memleketin çocukları ve bu memleketin siyasi temsilcileri olarak bu konuda geri adım atılmasını sağlamak adına elimizi vicdanımıza koyup arkamıza da değerli halkımızı alarak sizlerden aldığımız güç ile çalışmaya devam edeceğiz.

Burada yer almasi gerekirken yer almayan siyasi parti temsilcisi arkadaşlarımıza da ellerini vicdanlarina koyarak temsilcisi olduklari siyasi partilerin sadece halkımıza hizmet yolunda, halkımızın refahını ve ülkemizin bütünlüğünün devamını sağlamak amacı ile dahil olduğumuz siyasi organlar oldugunu hatırlatmak isteriz.
Bugün gerçekten halkının iyiliğini düşünen, halkına samimi olan herkesin olması gereken doğru yer, masanın bizlerin durduğu tarafıdır. Bu gün burada yer alamayan tüm siyasi parti temsilcisi arkadaşlarımızı da onümüzdeki günlerde aramizda görmek bizleri mutlu edecek, gücümüze güç katacak ve Erbaa halkinin umudunu arttıracaktir.

Bir önceki yazımız olan Hanife Büşra Konyar'ın Adı yaşatılacak başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Etiketler :

SPONSOR REKLAMLAR